zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Месото и кръвното налягане



Месото и кръвното налягане

Червеното месо е по-нездравословния избор в сравнение с рибата и пилешкото.

Пътеводител за любителите на месо - срещу повишеното кръвно налягане.

12 март 2012, здраве.bg

... в мускулната тъкан се превърне в омекотяващ сос. Маринатите могат да са домашни или готови, но задължително трябва да съдържат киселина, подправки и някакво масло. Киселината помага за омекването на мускулните влакна, подправките овкусяват, а маслото свързва всички съставки в едно.

Ако сме истински любители на месото, никакви заместители няма да ни задоволят, затова е по-добре да не опитваме. Препоръчително е обаче сами да си готвим месото, за да сме сигурни, че не съдържа излишна мазнина или сол. Можем да определим един ден от седмицата, в който да вечеряме телешка пържола или бекон, а през останалите вечери да се стараем да ядем по-полезна за сърцето храна.

Добре е да се консултираме с лекар и да съставим план на храненията с месо, който наистина да изпълняваме.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.