zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Карамфилът е сред най-полезните подправки



Карамфилът е сред най-полезните подправки

здраве.bg

Карамфилът, очаквано или не, е подправката, в която се съдържат най-голямо количество различни феноли – натурални антиоксиданти, твърдят диетолози от Университета "Мигел Ернандес" в Испания.

Благодарение на това карамфилът позволява отделянето на повече водород и намалява окисляването на липидите, предизвиквано от вредното въздействие на свободните радикали.

Освен това фенолите успяват да запазят храната прясна, което според испанските учени, дава възможност карамфилът да се използва в хранителната промишленост и да замести изкуствените антиоксиданти, добавяни масово в момента, обобщава Би Би Си.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.